Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Θανάση Ζεμπίλη στη Χαλκίδα


Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποίηθηκε η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του Πολιτικού Γραφείου του Θανάση Ζεμπίλη, που έλαβε χώρα τη Δευτέρα το βράδυ στο ξενοδοχείο LUCY στη Χαλκίδα. Τόσο η κεντρική αίθουσα «Μ. Πλατανιώτης», όσο και η διπλανή αίθουσα, γέμισαν ασφυκτικά από πολίτες, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Βουλευτή. 


Ο Θανάσης Ζεμπίλης ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για τη συμμετοχή τους, αναφέροντας ότι «θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη συγκινητική σας παρουσία στη σημερινή μας εκδήλωση. Η μαζική σας συμμετοχή αποτελεί τη πιο ζωντανή και αδιάψευστη δημοσκόπηση ότι η παράταξή μας θα καταγάγει και πάλι, νίκη θριαμβευτική! Γιατί οι πολίτες αναγνωρίζουν ότι η Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ισχυρότερη από ποτέ. Γεωπολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά. Προστατεύει τα σύνορα και την εθνική αξιοπρέπεια! Θωρακίζει την άμυνα, ενδυναμώνει τις συμμαχίες της και αξιοποιεί τις φυσικές, ενεργειακές της πηγές».

Προηγουμένως, ο Βουλευτής Ευβοίας στην ομιλία του αναφέρθηκε κυρίως στα μεγάλα έργα υποδομής, όπως στην ολοκλήρωση του κλειστού αυτοκινητόδρομου Σχηματάρι – Χαλκίδα, στην παράκαμψη Χαλκίδας – Ψαχνών, στο Βόρειο Οδικό Άξονα, στις παρακάμψεις Αμαρύνθου και Αλιβερίου, στο φράγμα Σέττας – Μανικίων και στο Νοσοκομείο Χαλκίδας.  

Αναφερόμενος στα πεπραγμένα της θητείας του ως Δήμαρχος Χαλκιδέων, ο Θανάσης Ζεμπίλης υπογράμμισε ότι «η ολοκλήρωση της οδού Σχηματάρι - Χαλκίδα και η επέκτασή της, η παράκαμψη Χαλκίδας, αποτελούσε το πρώτο μας μέλημα, καθώς ο υφιστάμενος δρόμος από Σχηματάρι μέχρι Ψαχνά ήταν αναλογικά ο πιο αιματοβαμμένος δρόμος στην Ελλάδα, με τα περισσότερα δυστυχήματα». Στη συνέχεια, ο Βουλευτής Ευβοίας γύρισε το χρόνο πίσω, στο 2007, όπου όπως είπε «είχαμε την ευτυχή συγκυρία στο τότε ΥΠΕΧΩΔΕ να βρίσκεται ως υπουργός ο Γιώργος Σουφλιάς, o οποίος πείστηκε για την αναγκαιότητα του έργου της παράκαμψης Χαλκίδας και δρομολόγησε τον κύριο όγκο των μελετών του. Έτσι, το έργο αυτό που έτρεξα ως δήμαρχος, το βρήκα μπροστά μου σαν βουλευτής. Είχαμε, πλέον, μελετητικά ώριμο τον κορμό του κυρίως έργου από το Βαθροβούνι μέχρι Αρτάκη, ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες χρηματοδότησης και δημοπράτησης. Η παράκαμψη Χαλκίδας Ψαχνών δημοπρατήθηκε τον Φεβρουάριο του 2022 με Π/Υ 210.000.000 ευρώ και χρόνο παράδοσης τα 5 χρόνια».

«Η παράκαμψη της Χαλκίδας προβλέπεται ακολούθως να συνδεθεί νότια με την Παράκαμψη Βασιλικού, που έχει μήκος 7,5 χλμ και Π/Υ 40 εκατ. ευρώ και στη συνέχεια με την Παράκαμψη Αμαρύνθου μήκους 7χλμ και Π/Υ 45 εκατ. ευρώ. Οι δύο αυτές παρακάμψεις βρίσκονται σε φάση επικαιροποίησης των μελετών τους, προκειμένου να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ από τη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας», ανέφερε ο Βουλευτής Ευβοίας.

Αναφορικά με τον Βόρειο Οδικό Άξονα, ο Θανάσης Ζεμπίλης ανέφερε ότι «η παράκαμψη Χαλκίδας - Ψαχνών, θα κουμπώσει με το έργο, μήκους 35χλμ "Κεντρικός Οδικός άξονας Βόρειας Εύβοιας, τμήμα: παράκαμψη Ψαχνών - Στροφυλιά", η μελέτη του οποίου δημοπρατήθηκε τον Δεκέμβριο του 2022. Ο Βόρειος Οδικός Άξονας με Π/Υ 230 εκατ. ευρώ αποτελεί το πλέον εμβληματικό έργο, του προγράμματος "Εύβοια Μετά", που προωθείται ως ολοκληρωμένη χωρική επένδυση, στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης, για να αποκτήσει η Βόρεια Εύβοια ένα πιο ισχυρό αναπτυξιακό αποτύπωμα».

Ο Θανάσης Ζεμπίλης αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο του φράγματος Σέττας – Μανικίων, το οποίο θα επιλύσει χρόνια υδρευτικά και αρδευτικά προβλήματα της ευρύτερης περιοχής, ενώ ταυτόχρονα θα αποτελέσει και πόλη έλξης για επισκέπτες.  «Μετά από 13 χρόνια εγκατάλειψης και απαξίωσης εντάξαμε το έργο στο πρόγραμμα "Α.Τρίτσης", με προϋπολογισμό 41 εκ. ευρώ», ανέφερε καταχειροκροτούμενος ο Βουλευτής Ευβοίας.

Όσον αφορά στον τομέα της Υγείας, ο Θανάσης Ζεμπίλης τόνισε ότι για να ξεκινήσει η λειτουργία του Νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας έπρεπε να γίνει κυβέρνηση η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης Πρωθυπουργός. Αναφέρθηκε δε στην πρωτοβουλία για τη δημιουργία Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου στη Καρδιολογική Κλινική του ΓΝΧ, προκειμένου να αντιμετωπίζονται στην Εύβοια τα περίπου 1000 περιστατικά, που χρήζουν αιμοδυναμικής υποστήριξης. «Μετά τη τροποποίηση του οργανισμού και τη σχετική πρόβλεψη, ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός έκανε δεκτό το αίτημα μου για την προμήθεια μέσω ΕΣΠΑ του απαραίτητου εξοπλισμού», ανέφερε ο Βουλευτής Ευβοίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου