Συνάντηση του Θανάση Ζεμπίλη με τον Υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη

 


Συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη πραγματοποίησε ο Θανάσης Ζεμπίλης. O Βουλευτής Ευβοίας και ο αρμόδιος Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής εξέτασαν την πορεία των θεμάτων, τα οποία είχε θέσει ο Βουλευτής Ευβοίας σε προγενέστερες συναντήσεις τους και βρίσκονται σε εξέλιξη. 

Ειδικότερα, ο Θανάσης Ζεμπίλης και ο Γιάννης Πλακιωτάκης συζήτησαν τα θέματα, που έχουν να κάνουν με τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των λιμενικών εγκαταστάσεων. Ο Βουλευτής Ευβοίας είχε ζητήσει να ενταχθούν στο Ταμείο Ανάκαμψης τέσσερα έργα, συνολικού προϋπολογισμού 4 εκ. ευρώ, των οποίων οι μελέτες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Κατ´αρχάς ο κ. Ζεμπίλης αναφέρθηκε στο δίδυμο έργο της μεταφοράς εκτός παραλιακού μετώπου του λιμένα στα Νέα Στύρα και τη μετατροπή των υφιστάμενων εγκαταστάσεων σε καταφύγιο τουριστικών σκαφών, συνολικού προϋπολογισμού 2 εκ. ευρώ. Αναφέρθηκε, επίσης, στην ανάγκη αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του λιμανιού στον Αγιόκαμπο της Βόρειας Εύβοιας, προϋπολογισμού 1 εκατομμυρίου ΕΥΡΩ, καθώς και στην αναβάθμιση του λιμένα στην Κύμη, προϋπολογισμού 1 εκατομμυρίου ΕΥΡΩ. Οι μελέτες των τριών συγκεκριμένων έργων χρηματοδοτούνται ήδη και ο Βουλευτής Ευβοίας επανέλαβε ότι μόλις ολοκληρωθεί το μελετητικό στάδιο πρέπει να υλοποιηθούν μέσω πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης, όπως είναι άλλωστε και ο αρχικός σχεδιασμός.

Στη συνέχεια, ο Θανάσης Ζεμπίλης ανέφερε στον αρμόδιο Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη ότι αποτελεί προτεραιότητα για την ανάπτυξη της νότιας Καρυστίας η ακτοπλοϊκή διασύνδεση του λιμανιού της Καρύστου με τη Ραφήνα και τις Κυκλάδες. Πρόκειται για μία νέα γραμμή πέρα από το ενδοκυκλαδικό δρομολόγιο. Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησε την εξεύρεση λύσης προκειμένου κάποια πλοία που αναχωρούν από τη Ραφήνα με κατεύθυνση τις Κυκλάδες να βάλουν στο ακτοπλοϊκό τους πρόγραμμα και το λιμάνι της Καρύστου. Είναι κάτι το οποίο όχι μόνο θα αυξήσει την τουριστική ροή της περιοχής, αλλά θα εξυπηρετήσει και τον εμπορικό κόσμο δεδομένου ότι υπάρχουν στενοί εμπορικοί δεσμοί μεταξύ Καρυστίας, Άνδρου και Τήνου τόσο όσον αφορά τις αγοροπωλησίες αμνοεριφίων, όσο και το εμπόριο πλακών Καρύστου. 

Τέλος, ο Βουλευτής Ευβοίας ανέφερε την ανάγκη εξεύρεσης λύσης για πλωτές διακομιδές ασθενών από την Βόρεια Εύβοια προς το Νοσοκομείο της Λαμίας, θέμα το οποίο έχει θέσει ο Θανάσης Ζεμπίλης και με Ερώτηση στη Βουλή. 

Ο Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής άκουσε με προσοχή τα αιτήματα του Βουλευτή, ενώ τον ενημέρωσε ότι σχετικά με την προμήθεια πλωτού μέσου  σύντομα θα πραγματοποιηθεί η προκήρυξη για τη προμήθεια τους, εκ των οποίων το ένα θα είναι για τη Βόρεια Εύβοια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου