3,5 χρόνια μετά την πλημμύρα εγκαινιάζουν τη γέφυρα των Φύλλων - δεν έχουν γίνει ακόμη ουσιαστικά αντιπλημμυρικά έργα για την προστασία της ζωής μας

 

φωτο αρχείου
φώτο αρχείου 


Επιτέλους ολοκληρώθηκε το έργο και δόθηκε στην κυκλοφορία η γέφυρα των Φύλλων του Δήμου Χαλκιδέων. Ένα έργο για το οποίο κινητοποιηθήκαμε και πιέσαμε ενώ ακούστηκαν πολλές φορές οι υποσχέσεις για την ολοκλήρωσή του που έπαιρνε συνέχεια αναβολή. Τώρα επιτέλους ολοκληρώθηκε 3,5 χρόνια μετά την πλημμύρα δημιουργώντας όμως όλο αυτό το χρονικό διάστημα ανεπανόρθωτη οικονομική ζημιά όπως και ταλαιπωρία στους κατοίκους των Φύλλων και όχι μόνο.

Κυβέρνηση, υπουργείο, περιφερειακή και δημοτική αρχή σημερα θα χειροκροτησουν στα εγκαίνια της Γέφυρας, θα δώσουν τα αλληλοσυγχαρικια όπως πάντα, για ένα έργο όμως που θα μπορούσε να έχει γίνει μέσα στο πρώτο εξάμηνο. Την ίδια ώρα που ουσιαστικά έργα θωρακισης στην πεδινή κοίτη για να εμποδίσουν ενδεχόμενη νέα πλημμύρα ή μελέτη για έργα υδρονομίας στην ορεινή κοίτη δεν έχουν γίνει. Την ώρα που ο Άγιος Νικόλαος που το 2020 δέχτηκε το μεγαλύτερο όγκο νερού παραμένει εντελώς αθωράκιστος.

Οι ζωές μας αξίζουν. Δεν ανεχόμαστε τον εμπαιγμό.
Απαιτούμε τώρα χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για να γίνουν έργα που να μας προστατεύουν!
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΛΗΛΑΝΤΙΟΥ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5/4/2024

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου