ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΦΑΝΗ ΣΠΑΝΟΥ ΣΤΟ 9ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΔΕΛΦΩΝΟ Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός απηύθυνε χαιρετισμό στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, τις εργασίες του οποίου κήρυξε την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. 


«Καλωσορίσαμε για μία ακόμη χρονιά στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χιλιάδες ομιλήτριες, ομιλητές, συνέδρους και επισκέπτες του 9ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών» τόνισε κατά τον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε: 


«Από αυτό το μεγάλο νοητό τραπέζι σηκωνόμαστε πάντοτε σοφότεροι. Πρωτίστως επειδή κοινωνούμε ιδέες και πληροφορίες από ετερόκλητες ξεχωριστές προσωπικότητες, που μας επιδαψιλεύουν πυκνοειπωμένη γνώση και εμπειρία. Αλλά και επειδή εμείς οι ίδιοι βάζουμε σε τάξη τις δικές μας σκέψεις, προκειμένου να τις μοιραστούμε ορθοδομημένες με τους συνομιλητές μας εντός και εκτός των αιθουσών.


Κι αν δεν κατακτήσουμε τη λυδία λίθο της καθαρής ανόθευτης αλήθειας, ας μην σπεύσουμε να το αποδώσουμε σε κάποια αρχέγονη δελφική παρακαταθήκη. Ούτε βέβαια σε κάποια Σίβυλλα που παρεισέφρησε μεταξύ των διοργανωτών. Ο κύριος Τσομώκος και οι συνεργάτες του, που για μια ακόμη χρονιά ευχαριστούμε θερμά, δεν έχουν καμία τέτοια διάθεση.


Οφείλεται στην εγγενή πολυπλοκότητα της οικονομίας, της κοινωνίας, της ίδιας της ζωής εν τέλει, ολοένα, μάλιστα, επιτεινόμενης στον σύγχρονο κόσμο.


Άλλωστε, ο ίδιος ο Σωκράτης, που κατά δήλωσή του «ουδέν οίδε», μας δίδαξε μέσω της μαιευτικής, ότι η σοφία δεν μετριέται με το πλήθος των απαντήσεων, αλλά με την ικανότητα να θέτουμε τα σωστά ερωτήματα, για να οριοθετήσουμε τη φύση και το μέγεθος της άγνοιάς μας!


Ο τόπος μας και οι άνθρωποί του, φιλόξενοι όπως κάθε ελληνική γωνιά και γενιά, σας καλούμε να εμπλουτίσετε την ξεχωριστή εμπειρία των ομιλιών και συνομιλιών με την απόλαυση της γνωριμίας με τον μοναδικό φυσικό και πολιτιστικό πλούτο της καρδιάς της Ελλάδας! Καλωσήρθατε!»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου